Home / Travestiet – Striptease boeken

Travestiet – Striptease boeken

Travestiet of een striptease verzorgd door een travestiet gezocht?
Dan bent U hier aan het juiste adres!

Travestiet- striptease inhuren:

Uniek in België! 💥💥💥💥
Laat U verrassen door deze klassevolle & spectaculaire showqueen!
Een striptease verzorgd door onze oogverblindende travestiet/dragqueen:
X-EROTICA!!!! 💄💄💄💄

Uiteraard kunt U ook een fantastische show zonder striptease inboeken. De show kan gecombineerd worden met 2 danseressen die choreografisch volledig afgestemd zijn op de travestiet. Deze bestaat uit 6 nummers in 6 verschillende outfits (look-a-likes). Een geweldige show die U niet mag missen!
* Ook mogelijk met meerdere travestieten (bijgevolg zijn er dan ook meerdere shows).

https://nl.wikipedia.org/wiki/Travestie_(gender)

Travestie is het gekleed gaan (vaak samen met andere vormen van genderexpressie) op een wijze die in de betreffende plaats en tijd cultureel geldt als die van een lid van de andere sekse. Travestie komt zowel bij mannen als vrouwen voor.

Iemand die aan travestie doet, heet over het algemeen een travestiet. Mannen die zich als uiting van hun genderidentiteit op glamoureuze wijze als vrouwen kleden noemt men ook wel dragqueens. Vrouwen die zich op deze wijze als mannen kleden heten dragkings.

Een persoon die aan travestie doet, dient niet verward te worden met een transgender persoon; een travestiet is doorgaans comfortabel met het geslacht waarmee diegene is geboren, terwijl een transgender persoon dat niet is.

Travestie is een heel oud verschijnsel, dat al duizenden jaren voorkomt. Zo is er in het Oudtestamentische boek “Deuteronomium” een travestieverbod beschreven, en ook de Koran behandelt strikt seksespecifieke kledingvoorschriften.

In het verleden kwam travestie bij vrouwen meer voor. Zij konden – als overlevingsstrategie – zich als man kledend en gedragend meer bereiken dan in de destijds beperkte vrouwenrol. Een voorbeeld is Jeanne d’Arc uit het 15e-eeuwse Frankrijk. Ook het Nederlandse zeemanslied “Daar was laatst een meisje loos” wijst op deze praktijk. Een beroemde mannelijke travestiet was de 18e-eeuwse Franse diplomaat Chevalier d’Eon. Naar hem werd travestie vroeger eonisme genoemd.

Travestie is sinds de 19e eeuw een vast onderdeel van de homocultuur, waarin talrijke travestieartiesten of dragqueens zijn die optreden in homo-uitgaansgelegenheden en bij homo-evenementen. Zo waren er in het Berlijn van de jaren 20 zaken die internationaal bekendstonden om de travestieoptredens, zoals het Eldorado aan de Motzstraße.

In Nederland traden in de jaren 50 de “freules Van Pothoven tot Ruigenhoek” op in de sociëteit van het COC. In de jaren 60 kon men voor meer professionele travestieoptredens terecht in de nachtclub Madame Arthur aan de Korte Leidsedwarsstraat en voor amateurtravestieten in de gelijknamige bar in de Warmoesstraat. Madame Arthur was ook de naam van een musical uit 1985 met extravagante travestie-acts van Jos Brink en Frank Sanders, die medio jaren 90 weer een soortgelijk stuk brachten onder de naam ZZinderella.

In 1993 baarde Maarten ’t Hart opzien door in het openbaar onder de naam Maartje ’t Hart op het Boekenbal te verschijnen. Deze coming-out deed hij zonder zijn vrouw erin te kennen. Nadien gaf hij als zodanig een interview aan Opzij waarin hij, in navolging van hetgeen hij jaren eerder in zijn boek ‘De vrouw bestaat niet’ al had geopperd, denigrerende uitspraken deed over het radicaal feminisme.

Deze showtravestie kreeg landelijke bekendheid toen Veronica van 1995 t/m 1997 De Travestieshow uitzond, gepresenteerd door Robert ten Brink en met Nickie Nicole als juryvoorzitter. In 1997 kwam er onder de naam De Lellebel een nieuw en nog steeds bestaand travestietencafé in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Voorbeelden van bekende dragqueens zijn Divine en Chi Chi LaRue uit de VS en voor Nederland Vera Springveer, Hellun Zelluf, Agnetha Immergeil, Rose Murphy, Nickie Nicole, Dolly Bellefleur en Diva Mayday.

De sinds 2009 uitgezonden talentenjachtshow voor travestieten RuPaul’s Drag Race vormde wereldwijd een impuls voor de showtravestie. Onder meer in Amsterdam ontstonden hierdoor diverse zogeheten “drag-huizen”. Dit zijn kleine groepen van jongere travestie-artiesten onder leiding van een ervaren oudere “drag-moeder”. In Amsterdam waren er in 2015 ongeveer 10 van dergelijke drag-huizen, met het House of Hopelezz als bekendste voorbeeld. In New York bestaan zulke drag-huizen al enkele decennia, waar ze vooral opvang boden voor arme zwarte homo- en transjongeren. In 2020 werd een Nederlandstalige spin-off van RuPaul’s Drag Race uitgezonden onder de naam Drag Race Holland.

Contacteer ons: 

Voor alle vragen en/of informatie (24/24 – 7/7, afhankelijk van de drukte), ook voor last-minutes!

Bel: +32 477 13 63 90, stuur een mailtje naar striptease@skynet.be of ga naar het contactformulier hier op onze website.

 

Top